shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
За 18-ти път ще определят Царя на виното в Разград
12 February 2018

Сдружението на дребните производители на вино в Разград с председател Стефко Данаилов всяка година в навечерието на големия празник на лозарите и винарите - Трифон Зарезан, определя най-добрите вина. Сега това предстои да се случи за 18-ти пореден път. Ще се дегустират бели и червени вина, както и розе от грозде, реколта 2018. Победителят получава титлата „Цар на виното“.


Това става след като всички участници в съревнованието са и дегустатори. Този, който познае най-много пъти най-доброто вино и е набрал най-много точки се обявява за най-добър сомелиер.

Тази година традиционната проява ще започне от 18 часа на 13 февруари /вторник/ в ресторант "Капитан Блъд". По предварителна информация тази година ще се състезават над 25 вина А участниците, както и досега, са от различни професии и възрасти - лекари, инженери, учители, треньори, пенсионери...

През годините за царе на виното бяха обявявани Петко Петков, д-р Николай Денев, Стефко Данаилов, Симеон Тодоров... Главният организатор Стефко Данаилов кани всички производители на вино да заповядат на сбирката. За предварителна информация и записвания - тел. 0896758888. Важно е да се знае, че за да може всички вина да са с еднаква температура при дегустацията, те трябва да се занесат в заведението 4-5 часа по рано.


Здравко ДУШКОВ