Начало Оживление Ансамбъл „Капанци“ – Гецово отбеляза Деня на самодееца
Ансамбъл „Капанци“ – Гецово отбеляза Деня на самодееца
01 March 2018

Изпълнителите от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово отбелязаха Деня на самодееца и любителското художествено творчество – 1 март.

Пазителите на капанските традиции и народни обичаи се събраха, за да полеят успехите, които са постигнали в страната и чужбина, разказа ръководителят на състава Веселина Димова.

02_03_2018_kapanci.jpg

През миналата година самодейците спечелиха златни медали, купи и грамоти от VIII Интернационален фолклорен фестивал в Испания, петнадесетия юбилеен „Бобфест“ в село Радуил, Националния фестивал на старата градска песен и фолклор „Листопад на спомените“ – Варна, Националния фестивал „Море от ритми“ в Балчик. Ансамбъл „Капанци“ стана носител на титлата „Световен шампион по фолклор“ от VІІ Световен шампионат по фолклор в Свети Влас, община Несебър.

Талантът и майсторството на самодейците беше оценен високо на българските и международни сцени и сега съставът се готви за следващо участие във фолклорен фестивал, който ще се проведе в началото на май в турския курортен град Мармарис.

Постигнатите успехи и нови покани за изяви вдъхновяват изпълнителите да продължават да съхраняват и популяризират капанския бит, култура и традиции по света и у нас.