shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
56 състезатели участваха в турнира по тенис на маса „Петър Петров“
07 March 2018

В Разград се проведе 13-ят открит областен турнир „Петър Петров“. Състезанието е посветено на човека, развил и популяризирал тениса на маса в града - Петър Петров, който на 3-ти март щеше да навърши 82 години.

В четирите мъжки и трите дамски възрастови групи, въпреки лошото време, се явиха общо 56 състезатели. Освен от Разград и от Осенец, състезатели имаше от Плевен, Кубрат и Лозница.

07_03_2018_tenis_2.jpg07_03_2018_tenis_1.jpg

Момичетата до 15 години изненадващо бяха само четири - титлата спечели Нели Георгиева от ОУ „Д-р П.Берон“ - с.Осенец, втора е нейната съотборничка Даниела Илиева, а бронза остана за състезателката от ОУ „Н.Икономов“ Румелина Христова.

7-те девойки направиха сравнително добро състезание, в което обаче липсваше интригата-всичко се нареди традиционно: начело е Виктория Ивова от ПГИ „Р.Шуман“, следвана от Есра Айлинова от ПГПЧЕ „Екз.Йосиф“ и Божана Атанасова от ПГО „Ст.Николица“.

Седем бяха и жените: 1.Даниела Минчева; 2.Румелина Иванова; 3.Нела Венелинова.

12-годишните момчета бяха 11. При тях шампион е Емирхан Севдов от ОУ „Тургенев“ втори е Венцислав Василев от ОУ „Д-р П.Берон“, а трети - Емирчан Севдов от отбора на победителя.

При деветимата 15-годишни кадети всички очакваха Виктор Димитров от Кубрат да спечели състезанието, но той явно в момента не бе в кондиция. Състезанието спечели другият кубратски състезател - Константин Йорданов. Втори е Димо Николов от Осенец, а трети - Гюнер Севдов от ОУ „Тургенев“.

Юношите /18 г./ бяха само шест: 1.Цветелин Йорданов от Кубрат; 2.Мустафа Мустафов от ППМГ „Ак.Н.Обрешков“; 3.Виктор Димитров от Кубрат.

Групата на мъжете бе най-многобройна – 12 участници. Тук водещите състезатели не допуснаха изненади – първи е Сали Мусов от СКТМ „Тетрон“ - Плевен, следван от Валентин Симеонов от СКТМ „Лудогорец“ и Росен Иванов, който е член на разградския клуб, но играе под наем в СКТМ „Пътинженерингстрой“ - Търговище.

Всички призьори бяха наградени с медали и грамоти, осигурени от ръководството на клуба.


Симеон ТОДОРОВ