shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Раздадоха 74 награди на победителите в турнир „Обрешков“
07 March 2018

С награждаване на лауреатите в турнир „Обрешков“ започна празникът за 46-годишния юбилей на ППМГ „Акад Никола Обрешков“ в Разград. Директорът на елитната гимназия Мануел Василев раздаде 74 грамоти на учениците, заели челните места в състезателните групи – математика, биология, химия, физика, информатика, география и икономика, информационни технологии.

07_03_2018_mat-4.jpg

07_03_2018_mat-10.jpgДиректорът поздрави призьорите за високите резултати и изтъкна няколко нови повода за гордост. Петокласникът Явор Данаилов и дванадесетокласничката Ванеса Димитрова са успели да се класират на първо място в областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Първо място в областния кръг на олимпиадата по математика е спечелила Кристина Стоянова, второ – Мира Райчева, а на трето застава Иван Генчев. Деветокласничката Моника Дацева се е класирала на девета позиция в страната на Националното състезание по математическа лингвистика.

На патронния празник на гимназията бяха връчени специални награди на класовете, постигнали най-високи образователни резултати и посещавали редовно учебните занятия. С най-висок отличен успех 5.75 и без нито едно неизвинено отсъствие за първия срок са учениците от 5 „а“ клас, с ръководител Емилия Станкова. В челните редици на класовете без отсъствия се нареждат момичетата и момчетата от 8 „а“ клас, с класен ръководител Елена Ачева.

На тържеството на 46-годишнината от основаването на гимназията присъстваха редица официални лица, сред които беше областният управител Гюнай Хюсмен. Той обяви, че по волята на австрийски дарител на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ ще бъдат представени 40 стола, необходими за новата сграда, в която ще се премести гимназията.

Празникът продължи с концерт в салона на Народно читалище „Развитие 1969“, в който се изявиха възпитаници на гимназията, които се обучават в певчески, танцови и театрални формации.

Първа на сцената излезе Християна Наковска от ДМШ „Илия Бърнев“, която изпълни песента „Лудо младо“, след това зрителите се насладиха на клавирния дует, съставен от Наталия Нешева и Марина Христова, който изсвири „Циганска песен“ от Бизе.

Усмивките по лицата на гостите предизвикаха младите театрални надежди на гимназията от формация „Театрали“ с ръководител Веселин Керемедчиев. Стилиян Николов представи сцена по разказа „Спас закла прасето“ от Васил Цонев, а заедно с Николай Пенчев, Валентин Цонев и Николай Николаев изиграха сценична адаптация по разказа „Провинциалистки“ от Чудомир.

В празничната програма с вокални изпълнения се включиха младите певци Петя Ризова, Мартин Пенев и Никола Николов, а пианистката Кристина Дончева изсвири „Прелюд“ на Димитър Ненов.

Концертът завърши със зрелищно изпълнение на ученици от осми и дванадесети клас, които са част от танцова формация „Хроники“, с ръководител Димитър Димитров.

Антония КИРИЛОВА