Начало Новини Шефът на завод "Дружба" в Разград написа книга за бизнеса
Шефът на завод "Дружба" в Разград написа книга за бизнеса
12 March 2018

Излезе от печат "Практически аспекти на фирменото управление" с автор изпълнителният директор на "Дружба" АД - Разград д-р инж. Румен Костов. Още от заглавието на книгата личи, че тя е тясно профилирана и запознава с едни от най-често използваните в практиката на мениджърите управленски инструменти. В този своеобразен наръчник всеки стопански шеф може да намери практическа информация от момента на поемане на управлението на дадено предприятие до изготвянето на стратегия за неговото бъдещо развитие.


12_03_2018_rumen-kostov.jpg12_03_2018_kniga.jpgПолезни и изпитани съвети на тема фирмено управление, която включва различни умения - от чисто икономически похвати до разрешаване на междуличностни конфликти,

може да получи и всеки, който "носи маршалски жезъл в раницата си" т.е. е амбициран от изпълнител да стане ръководител.

Предимство на книгата е, че тя е написана от практик, който повече от десет години е изпълнителен директор и като такъв е прилагал целия арсенал от мениджърски инструменти, посочени в "Практически аспекти на фирменото управление".

Румен Костов е машинен инженер, магистър по бизнес администрация от университета в град Ница, Франция, и доктор по икономика. Неговите публикации и по-задълбочени изследвания са в областта на организационното структуриране, бизнес планирането и фирменото управление като цяло. Притежава над двадесет години опит в управлението на големи производствени структури.