Начало Новини Кметът на Разград се срещна с президента на ЕНП Жозеф Дол
Кметът на Разград се срещна с президента на ЕНП Жозеф Дол
12 March 2018

Кметът на Разград Валентин Василев се срещна с президента на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол. Това стана по време на обща проява с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Разговорът се проведе преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се проведе в София в края на миналата седмица.


12_03_2018_enp.jpgПрезидентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. „От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не същестуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Бойко и какво прави Бойко“, коментира Дол.

Жозеф Дол поздрави българските кметове за успешното развитие на българските региони в последните години. Президентът на ЕНП подчерта, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изрази увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоначалниците от своя страна изразиха благодарността си към ЕНП и заявиха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове даде своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя, като дадоха примери от регионите, които управляват.