shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 17.10.2018 г.
ekip7-small-2018-10-17.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Прокуратурата ще проверява институциите вършат ли си работата
12 March 2018

Проверка на дейността на институциите започва прокуратурата. Това съобщи за „Екип 7“ окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Той поясни, че след като има толкова много органи, оправомощени да контролират за спазването на законите в страната, няма как самите те да не бъдат проверявани.


12_03_2018_tihomir-todorov.jpgПравело впечатление това, че производствата в Административен съд-Разград по актове на териториалните дирекции и поделения на административно-наказващите органи са много малко.

Това, само по себе си, не означава нищо, ние обаче сме длъжни да установим, ако има неправомерни действия или бездействие от страна на длъжностни лица, каза още обвинител №1 на областта.

Инициативата за тези проверки е на Окръжната прокуратура, уточни Тодоров в отговор на наше запитване дали задачата е разпоредена от по-висшестоящ орган.

По всяка вероятност работата по тях ще започне идния месец.

Междувременно окръжният прокурор е изискал от Регионалното управление на образованието – Разград да му се предостави справка има ли регистрирани прояви на насилие спрямо деца в учебни заведения на територията на областта от началото на 2016 година до този февруари.

Резултатите от проверката са показали, че за двугодишния период има над 25 подобни случая, някои от които са не само с участието на ученици, а и на възпитатели.


Мила КЮЛЮМОВА