Начало Новини Срам за Разград ще бъде, ако художникът Еленко Петков остане на улицата
Срам за Разград ще бъде, ако художникът Еленко Петков остане на улицата
21 March 2018

В пълен контраст с високопарните слова и доклади за грижата за хората в неравностойно положение, които бяха изнесени по време на регионалната среща на социалните услуги в Разград, е съдбата на бедния и скромен художник Еленко Петков, който може да остане на улицата. Причината е, че от десет години живее в общинско жилище и ще трябва да го освободи след изтичане на договора за наем, защото не отговаря на точките и алинеите, посочени в наредбата за условията за настаняване под наем в общински жилища.


senol_ahmedov.jpgОбаче!

Градът ни не може да се похвали с кой знае колко талантливи художници, поети и писатели, че да пренебрегваме един доказан иконописец и пейзажист, какъвто е Еленко Петков. В същото време в жилищата, закупени с парите на отрудените жители на община Разград, се настаняват клошари, бивши затворници и несполучили в живота хора, по-голямата част от които са стигнали дъното от мързел и нежелание да се впишат в обществените порядки и норми. Те живеят в общински жилища, защото отговарят на критериите в общинската наредба, но какво дават на обществото? На същото това общество, което работи и плаща данъци, с които общината закупува тези жилища за хора в неравностойно социално положение.

Справедливо е един изявен художник, който живее на ръба на оцеляването с мизерната си пенсия, да бъде подпомогнат с жилище, дори ако трябва да се намери някаква вратичка в закона. Точно тук е ролята на общинските съветници, които са избрани да внесат проблемите на гласоподавателите за разглеждане в Общинския съвет. За бога, г-н кмете и господа депутати от местния парламент, помогнете на Еленко Петков да не остава без покрив на главата си! Позор за Разград ще е да остави един от големите си таланти на улицата...


Шенол АХМЕДОВ