Търсене

Начало Искам думата Защо трябва да изхвърлим микровълновата печка?
Защо трябва да изхвърлим микровълновата печка?
01 April 2018

Проф. д-р Атанас Лазаров е роден в Разград през 1941 година. Правнук е на първия разградски кмет след Освобождението Георги А.Попов. Възпитаник на последния гимназиален випуск в училище „Васил Левски“ в Разград, висшето си образование е завършил в Москва, специалност „Информационно-измервателна техника“. Научната му специализация е в областта на информатиката и електромагнитните излъчвания, дълги години е преподавател в Техническия университет в София.


prof_lazarov.jpgИзобретателите на микровълновата печка са нацистите. Те я създали, за да я използват във войната срещу Русия, тъй като печката пестяла време за приготвянето на храната. След войната съюзниците открили медицинските изследвания, които немците провели с микровълнови печки. Документите били предадени на САЩ за „по-нататъшни научни изследвания“. Руснаците също получили много модели и провели внимателно и задълбочено проучване на тяхното биологично въздействие. Руски учени публикували предупреждение за вредните за здравето вещества - биологични и екологични, получавани при въздействието на микровълновите печки. Други европейски учени също открили вредното въздействие на СВЧ-излъчванията и създали сериозни екологични ограничения при тяхното използване


Направете един опит. Полейте някое растение с преварена вода от микровълнова печка. След една седмица то ще умре…

Проблемът на микровълновите печки не е в радиацията, от която се страхуваме. А в това, че тя уврежда ДНК на храната до такава степен, че организмът не я разпознава. Такава храна организмът обвива в мастни клетки, за да се защити от нея, защото е мъртва…

Една медицинска сестра от Канада затоплила кръв за преливане на пациент и го убила, защото умъртвила кръвта.

Производителите на микровълнови печки твърдят, че те са безопасни. Но резултати от изследвания на швейцарски, руски и немски изследователи показват, че те са смъртоносни за организма на човека.

Изводите от тези изследвания:

* Непрекъснатата употреба на храна, приготвена в микровълнова печка, предизвиква необратими промени в мозъка поради „скъсяването“ на електрическите импулси в него (деполяризация, или демагнитизация на тъканите на мозъка);

* Човешкият организъм не може да метаболизира (разтваря) непознатите продукти от храните, приготвени в микровълнова печка;

* Изработването на мъжки и женски хормони се прекратява или се променя, когато постоянно се употребяват храни, приготвени в микровълнова печка;

* Последиците от употребата на странични продукти от храната, обработена в микровълнова печка, са необратими;

* Минералите, витамините и хранителните вещества в продуктите намаляват или се променят до такава степен, че организмът няма полза от тях или употребява променени белтъчини, които не могат да се разпаднат;

* Минералите в зеленчуците се превръщат в канцерогенни свободни радикали, когато се приготвят в микровълнова печка;

* Продуктите, обработени в микровълнова печка, предизвикват растеж на раковите клетки в стомаха и червата. С този факт е обяснява скоростта на разпространението на рак на дебелото в Щатите;

* Честата употреба на обработена в микровълнова печка храна стимулира растежа на раковите клетки в кръвта;

* Постоянната употреба на обработена в микровълнова печка храна предизвиква срив в имунната система чрез промяна на лимфните жлези и състава на кръвта;

* Употребата на този вид храна води до загубата на памет, влошаване на концентрацията, емоционална нестабилност и снижаване на интелекта;

* Микровълновата печка всъщност още се нарича СВЧ-печка, т.е. тя спада към смъртоносното микровълново оръжие. Магнетронът в нея е мощен излъчвател на електромагнитно поле; благодарение на него молекулите в продуктите започват да се движат и трият една в друга, храната се нагрява; от това триене на молекулите се разрушават почти всички витамини и антиоксиданти в продуктите. Приготвени в микровълнова печка, броколите губят 98% от важните противоракови вещества. Така микровълновата печка разрушава всичко, заради което употребяваме един или друг продукт; тя оставя само грубите целулозни влакна. Т.е. ние получаваме мъртва храна, която е загубила хранителната си ценност.

* Редовната употреба на такава храна провокира болести на съдовете, сърцето, влошава се работата на главния мозък, забавя се обмяната на веществата;

* СВЧ-излъчването е свръхвисокочестотно електромагнитно излъчване, което включва дециметровия, сантиметровия и милиметровия диапазон на радиовълните. Според някои учени от Франция, Русия, Украйна и Швейцария електромагнитните излъчвания имат торсионна (информационна) природа, т.е. не електромагнитните вълни са негативен фактор за влияние върху здравето на човека, а торсионните полета, които предават на човека цялата негативна информация, от която започват болестите.

От гледна точка на биологията най-вредно за човека е СВЧ-излъчването в сантиметровия диапазон, който дава електромагнитни вълни с най-голяма мощност;

* Микровълновото излъчване води до разрушаване и деформация на молекулите на храната; създават се нови съединения, които не съществуват в природата; те се наричат радиолитични. Радиолитичните съединения създават молекулярна гнилоч, като следствие от радиацията.

Месото, приготвено в микровълнова печка, съдържа Nitrosodienthanolamines, който е известен канцероген.

Някои аминокиселини в млякото и зърнените храни се превръщат в канцерогени.

Размразяването на замразени плодове в микровълнови печки превръща техните глюкозиди и галактозиди в частици, които съдържат канцерогенни компоненти.

Дори много краткото облъчване на пресни зеленчуци в микровълнова печка превръща алкалоидите им в канцерогени;

* Кореноплоди, приготвени в микровълнова печка, формират канцерогенни свободни радикали;

* Изчезва биологичната активност на витамин В, витамините С и Е, както и на много минерали;

* В различна степен се разрушават алкалоидите, глюкозидите, галактозидите и нитрилозидите от растенията.

СВЧ-излъчването води до отслабване на клетките в нашия организъм.

Микровълновата печка създава радиоактивен разпад на молекулите с последващо образуване на нови неизвестни в природата сплави, както се случва при радиация.

СВЧ разболява!

В резултат от употребата на приготвена в микровълнова печка храна първо се понижават пулсът и налягането, възниква нервност, следва повишаване на кръвното налягане, появяват се главоболие и световъртеж, болки в очите, безсъние, раздразнителност, болки в стомаха, липсата на концентрация, косопад, увеличават се случаите на апендицити, катаракта, репродуктивни проблеми, рак.

Електромагнитното поле на микровълновата печка влияе най-вече на кръвоносната и ендокринната система, на главния мозък, очите, имунната и половата система.

Този текст не е антиреклама на микровълновите печки. Той е предупреждение, а нека всеки сам направи своя информиран избор.

 

Проф. д-р Атанас ЛАЗАРОВ

Технически университет - София