Начало Оживление Тихомир Иванов представи книгата си „Камино: Пътят на завръщането“
Тихомир Иванов представи книгата си „Камино: Пътят на завръщането“
04 April 2018

В РБ „Проф. Боян Пенев“ пилигримът Тихомир Иванов представи книгата си „Камино: Пътят на завръщането“ и разказа за преживяното по дългата 800 км пътека от Франция до края на Испания.04_04_2018_kamino.jpg04_04_2018_kamino-1.jpgВсяка година в различните сезони по Ел Камино вървят хиляди хора, търсещи приключения, изпитващи себе си физически и психически. През 2017-та разстоянието са прекосили близо 300 000 души. И в залата на библиотеката присъстваха двама разградчани, минали по този път - Йорданка Георгиева и Крася Кирова.

Още в началото на срещата домакините изненадаха автора с подарък за рождения му ден - 29 март. Младият пътешественик каза, че книгата му излязла от печат през декември и оттогава досега я е представил в 13 града. Разград се паднал 13-я тпоред и то навръх празника му.

Това не са съвпадения, а знаци, сподели Тихомир. Поясни, че е тръгнал по тоя път на 13 септември, петък, през 2013 г., когато бил 28-годишен. До идеята да премине 800 км пеш го довела съдбата - бил съкратен от работа и разочарован от познати и събития в живота му.

Бил изпаднал в безпътица. Научава за пътя към Сантяго или Ел Камино де Сантяго де Компостела и с парите от обезщетението за съкращението заминава през Италия и Франция до края на маршрута.

Тихомир Иванов е роден в Чирпан през 1985 г., завършил е телевизионна журналистика в СУ „Св. Климен Охридски“, магистър „продуцент в екранните изкуства“ е на НАТФИЗ. В момента учи психология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работил е като репортер, сценарист, актьор, режисьор-асистент, организатор в телевизионни предавания.

Димитър ПЕТРОВ