Начало Спорт Шотландец с дълъг стаж в „Селтик“ е новият кондиционен треньор на „Лудогорец“
Шотландец с дълъг стаж в „Селтик“ е новият кондиционен треньор на „Лудогорец“
11 April 2018

Кондиционният треньор на шотландския гранд „Селтик“ в периода 2012-2017 г. Иън Кол влезе в щаба на Димитър Димитров. Британецът пристигна в България миналия петък и бе представен пред отбора. Кол ще отговаря за представителния тим, като ще консултира и треньорите в детско-юношеската академия на клуба.


11_04_2018_tren.jpgРоденият на 5 юли 1980 г. в Ейр, Шотландия, специалист има дълъг стаж в един от най-популярните британски отбори - „Селтик“. Кол е работил четири години и половина в академията на клуба от „Глазгоу“ и още толкова в първия тим. Между 2012 г. и 2017 г. е част от щаба на трима различни мениджъри в „Селтик“ - Нийл Ленън, Рони Дейла и Брендън Роджърс. В този период „Селтик“ става четири пъти шампион, печели веднъж купата на Шотландия, два пъти Суперкупата и участва по два пъти в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа.

Кол е готвил персонално редица именити футболисти на Острова - Върджил ван Дайк, Скот Браун, Скот Синклер, Виктор Уняма, Фрейзър Фостър, Киърън Тиърни и др.

Иън Кол е завършил Западния шотлански университет в Хамилтън със специалност „Спортни науки“. Участник и лектор в редица семинари в Испания и Англия през 2016 г. и 2017 г.

За последно Кол е работил осем месеца в Обединени арабски емирства, където е консултант на всички национални отбори в местната футболна федерация.

„Знам много неща за „Лудогорец“. Клубът е популярен навсякъде по света заради участието му в Шампионската лига“, коментира Иън Кол. „Радвам се, че след кратко прекъсване отново имам шанса да работя във футболен клуб, който има големи цели. Такъв е „Селтик“, с който съм печелил много трофеи. Надявам се на още много успехи с „Лудогорец“. Първите ми впечатления от клуба, базата и екипа му са страхотни. Професионализмът на хората в „Лудогорец“ е забележителен“, категоричен е Кол.