Начало Спорт Над 150 ентусиасти бягаха в тазгодишния Великденски крос
Над 150 ентусиасти бягаха в тазгодишния Великденски крос
11 April 2018

153-ма бяха участниците в тазгодишния Великденски крос по разградските улици, организиран от клуб „Зелена стъпка“. 57 мъже и 31 жени участваха в индивидуалното състезание, а останалите бягаха в щафети от по 5 поста.

 

11_04_2018_kros.jpg

Първи преодоля дистанцията от пет километра с време 16 минути и 11 секунди миналогодишният победител - 28-годишният Данчо Петров от Fit2run-Варна. Втори финишира 17-годишният Иван Иванов от Варна, а трети – Валентин Балканов, също от варненския клуб „Супер-спорт“.

При жените първа бе Радосвета Симеонова /24 г./ от клуб „Добруджа-99“ отДобрич- също победител от миналата година в кроса. Втора е 36-годишната Таня Димитрова от СК „Костенец“, следвана от 39-годишната Еманоела Радева от „Добруджа-99“.

При щафетите най-бърза бе петорката на Fit2run-Варна, следвана от „Опасни тревопасни“ – отбор от вегетарианци от различни градове, и разградския младежки отбор от 14-годишни – „Непобедимите“.

Най-добрите в 5-километровата дистанция и в щафетите получиха за награда

ваучери за спортни стоки и за използване базата „Гнездо на орли“, както и бъфове/ранички. Всички деца, участвали в кроса, получиха спортен шал или чанта с надпис „Зелена стъпка“.

На томбола бяха разиграни и много други награди. Най-атрактивната - футболна топка с автографи на футболистите на „Лудогорец“ - бе спечелена от 12-годишната Виктория Иванова от Разград.