Начало Оживление Малки еколози засадиха теменужки в двора на библиотеката
Малки еколози засадиха теменужки в двора на библиотеката
11 April 2018

Малките еколози от ОУ „Ив. С. Тургенев“, които членуват в клуба по интереси „С грижа за природата и човека“ засадиха теменужки в двора на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Децата облагородиха екстериора на културната институция с помощта на техния ръководител Емилия Спасова и главния библиотекар Надежда Паскалева.


11_04_2018_ekolozi.jpgМетодът учене чрез правене провокира еколюбителите да се грижат за природата и обещаха редовно да полагат грижи за техните насаждения. Децата продължиха зелената инициатива със засаждане на рози в училищния двор, в което участваха и техните родители.

Учениците подариха на библиотеката ръчно изработени кошчета за разделно събиране на отпадъците и тематичен постер, след което разгледаха зоната за свободен достъп на книгите.

Първокласниците и второкласниците от клуб „С грижа за природата и човека“ се включиха в тазгодишното издание на „Походът на книгите. Маратон на четенето“. Главният библиотекар Галя Ралева им беше подготвила книжки, свързани с дейностите в клуба. По време на самото четене разбраха какво е рециклиране и геология, научиха подробности за дишащата планета и за циклоните.

Любопитните деца от ОУ „Ив.С.Тургенев“ получиха грамота за активно включване в Маратона на четенето, както и магнити с логото на Регионалната библиотека. Предстои да им бъдат издадени безплатни читателски карти.