shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Разградчанин оглави новия Арбитражен съд в Русе
13 April 2018

Разградчанин оглави новооткрития Арбитражен съд в Русе.

Институцията отвори врати на 2 април със специална церемония, а за неин председател арбитражната колегия избра с пълно единодушие Илиян Илиев.

Той е роден през 1976 година в Разград, възпитаник е на ПГСС „Ангел Кънчев“, по-късно завършва „Право“ в Юридическия факултет на Софийския университет.


13_04_2018_arbitraj-1.jpgОт години Илиев живее в Русе и работи в частния сектор в сферата на сигурността. Дълго време е бил и управител на фирми за търговия с горива и смазочни материали.

В Разград е познат като бивш културист, както и от многобройните си участия и победи в офроуд състезания. Син е на Христо Илиев, по-известен като Ицо Алпиниста.

Миналата седмица на коктейл, организиран по повод на откриването на Арбитражния съд в Русе, Илиев бе представен на колегите си и гостите на събитието. Успех на новия пост му пожела лично председателят на Арбитражен съд - София Драгомир Желязков.

На събитието бяха представени и юристите Борислав Жечев и Галина Механджиева, които ще са арбитри в новата структура.

Русе е деветият град, в който притежаващото солиден опит в сферата на арбитража Сдружение с нестопанска цел „Правна помощ и медиация“ изгражда свое представителство.

Арбитражният съд е специализиран в трудово и облигационно право, а арбитражният процес е от най-бързите варианти в българското правосъдие за улесняване и решаване на междуфирмените спорове, особено за междуфирмената задлъжнялост.

До този момента делата, касаещи фирми и институции от Разградска област, се гледаха в Арбитражен съд-Варна.