shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Осъденият на „до живот“ Радослав Пенев – Ачо провокира прокуратурата с 11 въпроса
16 April 2018

11 години, след като влезе в затвора да изтърпява доживотна присъда, Радослав Пенев – Ачо поиска да зададе от страниците на „Екип 7“ 11 въпроса към прокуратурата.

Разградчанинът е в затвора в Белене от 2007 година, когато беше признат за виновен за убийството на шефа на Държавната дивечовъдна станция в Сеслав Александър Македонски.


16_04_2018_aco.jpgВ писмо до редакцията той твърди, че е бил „назначен“ за убиец, както и че по време на разследването са били укрити доказателства, които биха опровергали обвинението срещу него. И провокира прокуратурата да му отговори къде са, както и да обясни защо прикрива възобновяването на процеса срещу него.

Публикуваме писмото, което Пенев ни изпрати от затвора в Белене, без съкращения.


Уважаема редакция, уважаеми г-н Ханчев, казвам се Радослав Янков Пенев и съм от град Разград. През 2006 година бях задържан, впоследствие „назначен“ за убиец на Александър Б. Македонски и осъден по НОХД №439/2006 г. по описа на РОС.

Вече 12 година се боря, в търсене на справедливост и вярвам, че тя съществува. Причината да Ви пиша е убеждението ми, че медиите са инструмент и гарант в търсене на обективната истина в дадени житейски казуси. Предвид това ви моля чрез страниците на вашата медия да задам няколко въпроса към окръжния прокурор на Разград като се надявам неговите отговори да допринесат за разкриването на обективната истината.


Въпроси към окръжния прокурор на Разград:


1.Разпитвани ли са свидетелите Веселин Арабаджиев и Стефан Иванов след влизането в сила на постановената ми доживотна присъда и какви са техните показания?

2.Защо тези свидетели бяха игнорирани от следствието?

3.След влизане в сила на постановената доживотна присъда има ли експертиза на веществено доказателство и какъв е резултата от нея?

4.Има ли отношение експертизата към съдебния казус? Ако има, какво е?

5.Защо доказателството беше игнорирано от съдебния казус?

6.Защо бяха скрити записи от охранителни камери в магазин, които установяват местонахождението ми „в инкриминирания период“?

7.Защо не бяха разпитани магазинерките?

8.Възможно ли е Александър Б. Македонски да е убит, след като аз вече съм отишъл в ОД на МВР-Разград?

9.Къде са изчезналите от дома ми при обиска документи, които биха опровергали обвинителната теза на Прокуратурата?

10.Защо Прокуратурата прикрива възобновяването на НОХД №439/2006 г на РОС и образуваното в последствие преписка №879/2010 г. по описа на РОП?

11.Защо от 01.06.2012 година съм задържан без присъда, без обвинение и без мярка за задържане?


С уважение: Радослав ПЕНЕВ

02.04.2018 г.