shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Отбелязаха третата година от създаването на студентски клуб „Microbio art“
16 April 2018

Студентският професионален клуб „Microbio art“ във Филиал – Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ отпразнува своя трети рожден ден. Клубът е учреден през април 2015 година по инициатива на доц. д-р Севдалина Тодорова, като доброволно обединение на студенти и преподаватели от специалностите „Биотехнологии“ и „Технология на храните“.


16_04_2018_club-1.jpgТова е първият и единствен студентски арт клуб в България, в който се създава „микробното изкуство“. Микроорганизмите синтезират пигменти с различен цвят и се използват като „живи бои“ за направа на различни изображения, картини, рисунки. Целта на клуб „Microbio art“ е да се подпомага учебния процес по микробиология и биотехнологичните дисциплини, които да станат по-атрактивни за студентите. Работата на клуба през трите години се финансира по проекти от фонд „Научни изследвания“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“. Членовете на клуба имат многобройни участия в изложби, национални и международни конкурси, изложения, научни конференции, сесии.

На тържеството, по случай празника, присъстваха много студенти, преподаватели и служители от филиала. Студентката Илина Лазарова от специалност „Биотехнологии“ презентира историята, дейността и постиженията на клуба.

С благодарност към досегашните участници в клуба, които вече завършват своето обучение, за всеотдайната работа и прекрасни творби, се обърна доц. Тодорова и отличи най-изявените от тях. По традиция на рождения ден бяха приети новите членове на клуба от редиците на второкурсниците.

Приветствие поднесе директорът на филиала доц. дн Станка Дамянова, която благодари на членовете на клуб „Microbio art“ за красивите творения и многобройните изяви, с които допринасят за добрия имидж на филиала, и пожела успехи на новите членове.

За проверка на знанията на участниците, бе организирана викторина. Като на всеки рожден ден и на този имаше торта с тематична украса, цветя и подаръци.