shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 10.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-10.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Деца и възрастни – в обръча на бездомните кучета в Разград
16 April 2018

Кучешки глутници са превзели района около кръстовището до Стария порцелан в Разград. Това сигнализира читателят ни Румен Ченков, който живее на ул. „Силистра“ 7.

По негови думи в квартала вече обикалят близо 30 бездомни кучета, сред които и питбул, а броят им продължава да нараства.

16_04_2018_kucheta-4.jpg

Мъжът решил да се обърне към „Екип 7“, тъй като на два пъти безрезултатно подавал сигнали на телефон 112. Операторите го уверили, че ще предадат информацията по компетентност на Община Разград, но от това не последвало нещо.

Според Ченков да се прибираш сам пеша, особено по тъмно, е невъзможно, а да се стигне до инцидент е въпрос на време.

В квартала, не само около къщите, но и покрай блоковете от другата страна на кръстовището, до късно играят доста деца. Кучетата лаят по тях, гледат настървено, те се плашат, пищят. Времето се стопля и вече всяка вечер ще започнат да се събират, може ли непрекъснато да ги пазим? Да не забравяме, че в района има и училища и по цял ден вървят ученици, каза Ченков в редакцията.

Очаквано човекът зададе и станалия вече дежурен в подобни ситуации въпрос - трябва ли да се стигне до фатален случай, за да се вземат мерки. Ако отговорът е „не“, чакаме ресорният отдел в Община Разград да започне работи по въпроса спешно и по-активно.