shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Разградски художници откриха изложба в Министерството на образованието
16 April 2018

Петима разградски художници откриха изложба в София, специално за събитието там бяха и заместник областният ни управител Евгени Драганов и главният секретар на администрацията Михаил Тодоров.

Експозицията „Учителят на учителите“ е подредена във фоайе „Ротонда“ в Министерството на образованието и науката и ще остане там повече от месец.

16_04_2018_mon-2.jpg

Оригиналното заглавие идва от отношенията между авторите на творбите – четирима от тях са били ученици на петия.

Петко Антонов е преподавал на Валентина Начева, Христо Ангелов, Орхан Исмаил и Осман Исмаил в Хуманитарната гимназия „Акад. Анание Явашов“. Трима от тях тръгват по неговите стъпки– стават художници и учители. Орхан Исмаил е директор на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Самуил, Валентина Начева преподава изобразително изкуство в ОУ „Ив.С.Тургенев“ - Разград, Осман Исмаил – в училището във Владимировци, Христо Ангелов работи в РБ „Проф. Боян Пенев“.

16_04_2018_mon-1.jpgТворчеството на петимата автори при откриването на изложбата представи експертът по изобразително изкуство в МОН Галя Георгиева. Евгени Драганов в кратко слово отбеляза, че младите автори и техният учител представят достойно Разградска област и им пожела много нови творчески върхове.

На откриването на изложбата присъстваха народните представители Десислава Атанасова, Димитър Главчев и Вежди Рашидов, както и началникът на РУО-Разград Ангел Петков, главният експерт „Култура и туризъм“ в община Разград Виолета Антонова, любители на изобразителното изкуство.