shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Наказателна бригада на фирма за бързи кредити тормози семейство
16 April 2018

Наказателна бригада на популярна фирма за бързи кредити отиде да си търси борч от роднини на клиент. Семейството няма никакво отношение към въпросния заем от 1600 лева, наложило се обаче да изтърпи заплахите на „събирачите“ и то пред собствения си дом.

 


За случилото се ни разказа потърпевшият Красимир Димов. Човекът живее с жена си и детето си на ул. „Козлодуй“ №11 в Гецово. По време на посещението на „мутрите“, както той ги нарича, в къщата бил и брат му, който си дошъл от чужбина за празниците.

Имотът, в който живеят, Красимир и брат му наследили от майка си, след смъртта й. При тях живее и баща им Димо, който обаче не е съсобственик на къщата. Именно той изтеглил бързия кредит, синовете му обаче не знаят нито колко, нито за какво, нито размера на забавената вноска.

Мутрите от бързите кредите дошли вкъщи и са заплашвали жена ми и брат ми, казали им, че са събирачи и ще ни вземат къщата и колата, ако не платят. Питали даже къде е синът ми. Откъде знаят, че имам син и този въпрос като заплаха към детето си ли да го разбирам, пита Красимир.

В редакцията на „Екип 7“ човекът дойде, след като посетил Районното управление на полицията в Разград, но там дежурният не му обърнал внимание. Красимир влязъл в пререкание с него за това, че неглижира проблема му, а полицаят му казал, че ако продължава, ще го вкара „в клетката“.

Вместо да се занимават с мен, да отидат и да приберат мутрите, които обикалят да тормозят невинните хора. Ще подам жалба в прокуратурата, дано те ми обърнат внимание поне. Това държава ли е, възмущава се мъжът.

Мила КЮЛЮМОВА