Търсене

Начало Искам думата Обричат Завет да се превърне в едно голямо село
Обричат Завет да се превърне в едно голямо село
23 April 2018

След отказа на здравния министър Кирил Ананиев да бъде изграден Филиал за спешна помощ в Завет, общинският град е обречен да се превърне в едно голямо село. Жалко за хвърляните с години усилия населеното място да бъде превърнато в малък европейски и цивилизован град.


Аргументът на министъра е направо е абсурден. Спешните повиквания през 2017 година били малко повече от 400 или 1.2 на ден, или казано иначе недостатъчни.

Вместо да опита да запази тази положителна за здравословното състояние на населението статистика, той го обрича на липса на своевременна медицинска помощ.

Наличието на адекватно здравно обслужване обаче е водещ фактор, особено за младите семейства, които искат да гарантират сигурност на децата си. Ето защо откриването на Филиал за спешна помощ е една от стъпките, които могат да застанат на пътя на обезлюдяването.

Така че, госпожи и господа, все още граждани на Завет, вдигайте се на безсрочни стачки, поставяйте ултиматуми, искайте си спешната помощ, за да не осъмнете една сутрин селяни. Шенол АХМЕДОВ