Търсене

Начало Спорт Състезатели на „Спорт Атлетик“ - с четири медала от турнира по хвърляния
Състезатели на „Спорт Атлетик“ - с четири медала от турнира по хвърляния
09 May 2018

Отлично представяне на 6-ия специализиран турнир по хвърляния „Дионисополис“ в Балчик записаха състезателите на ЛК „Спорт атлетик“ - Разград. От участието си на 5 май те се завърнаха с четири медала, три от които в дисциплината „хвърляне на чук“.

Сериозно постижение, близо до покриване на норматива за участие в Балканиада, направи Виктория Василева, която с резултат 48.95 м взе злато при девойките под 18 години, съобщи председателят на клуба Пламен Бобев.


09_05_2018_gule.jpgВ същата възраст трето място и бронз си осигури Съланур Ташдемир.

Сребърен медал от участието си при жените в дисциплината взе Деница Асенова. Отново при жените, но на мятане на диск, Асенова успя да се класира трета и да вземе бронза.

Четвъртият участник, който представи клуба в турнира - Шанер Шерифов, стана седми на диск при юношите под 18 години.

Доскорошният ни шампион Стоян Димитров, който от месец вече е член на клуб „Черно море 2005“ - Балчик, също записа шампионско представяне и защити класата на разградската школа и треньора си Младен Димитров.

Стоян направи четири опита над 67 метра на чук, най-добрият от които бе 70.05 м. Така той покри норматива на Българска федерация лека атлетика от 69.78 м за участие в европейското първенство за юноши и девойки до 18 години в Гьор, Унгария.

В различните възрасти и дисциплини в турнира „Дионисополис“ взеха участие над 150 състезатели от клубове в страната.

Мила КЮЛЮМОВА