Търсене

Начало Спорт Голям успех на разградската борба в Испания
Голям успех на разградската борба в Испания
11 May 2018

Миналата седмица в Мадрид, Испания, се състоя голям международен турнир по борба за млади състезатели. Проявата бе организирана СКБ „Гладиатор“, с президент бившия разградски състезател, роденият в с.Езерче Мехмед Кодаков, който специално покани за участие състезателите на СКБ „Лютви Ахмедов“.

11_05_2018_ispania-1.jpg

Група бе водена от Ердинч Хасанов, зам-кмет на Разград, и Иван Илиев, директор на Спортното училище. Треньорът Дениз Хамид беше включил в своя състав най-добрите си състезатели и състезателки от Спортното училище. На турнира участваха 320 борци от 36 клуба, между които Полша, Словакия, Португалия, Франция и Испания и др.

Разградчани се представиха отлично на турнира. При момичетата републиканската шампионка Фатме Тахир, кат. 54 кг, след 4 категорични победи стана шампион и беше наградена като най-добрата състезателка на турнира. Другият разградски представител, също републикански шампион – Местан Емин, кат. 85 кг, при момчетата, с 4 победи, бе обявен за шампион и най-резултатен състезател. Вицешампионът на страната Хюсеин Динчер, кат. 38 кг, след 3 победи и 1 загуба, заслужи сребърното отличие. Треньорът на борците от Разград Денис Хамид бе отличен като най-добър треньор на турнира.

11_05_2018_ispania-3.jpgПо време на гостуването ръководители и треньори обсъдиха възможността борцовите срещи между Разград и Мадрид да станат традиционни, като първото посещение у нас на испанците ще бъде по време на международния турнир „Лютви Ахмедов“, който ще се състои през октомври.

Кметът на Разград д-р Валентин Василев поздрави отличените с медали борци и треньорите им след завръщането им от Испания.


Юмер ФИКРИЕВ