shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Държавите джуджета представени на конференция на клуб „TERRA VIVA“ към Математическата
11 May 2018

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ ръководителят на клуб „TERRA VIVA“ към ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Веселин Керемедчиев откри второто издание на географска конференция. Керемедчиев запозна присъстващите с доклад по интересна тема, свързана с промените в климата в България.

В рамките на конференцията участниците в нея от клуб „TERRA VIVA“ по проекта „Твоят час“ представиха на аудиторията своите разработки по темата „Държавите джуджета“.

11_05_2018_geo.jpg

Шестте доклада поставиха характерен и любопитен акцент на страните Малта, Монако, Сан Марино, Палау, Ниуе, Андора. Интересният педагогически подход на Керемдчиев за пореден път създаде емоция в научните разработки и допринесе за благоприятното протичане на форума.

Радослав Стоев в резюме запозна своите съученици с разработката си на тема „Развитие на карста и карстови форми на релефа в област Разград“.

По време на географската конференция бе представен доразработващият се проект „Геохронологична таблица“, която ще бъде използвана в обучението по география, посочи Веселин Керемедчиев. Преподавателят представи и новоизлязлата преди няколко месеца книга за Разград и Лудогорието от проф.д-р Васил Дойков и неговия внук Мартин Дойков. Той подчерта, че тази книга е важен момент в историческия географски анализ и я препоръча на аудиторията. Книгата е ценна както в информационно отношение, така и с наличните фотоси от съвремието и с интересни архивни кадри.

Керемедчиев удостои с грамоти участниците в тазгодишното издание на конференцията и награди и най-успешните си ученици. Ценни книги получиха Радослав Стоев, Николай Миленов и Мартин Костов.

Идеята на Керемедчиев е свързана със създаването на географско общество в елитната гимназия. Създаденият през 2014 г. клуб „TERRA VIVA“ дава възможности на младите хора да се развиват и да бъдат обучавани професионално и на ниво.


Валентина КОЛЕВА