shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Наградиха призьорите във Фестивала на руската песен и танц
11 May 2018

По традиция както всяка година, в Разград се проведе Общински фестивал-конкурс на руската песен и танц. Тази година той бе посветен на 140-годишнината от Освобождението на България под мотото „От урва на урва и от век на век“ и се проведе под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.


11_05_2018_ruski-2.jpgКласирането на изпълненията се оценяваше по десетобалната система от професионално от жури с председател директорът на Капанския ансамбъл Светослав Митев, и членове Красимира Колева – музикален педагог, Александра Генчева – председател на руския клуб „Земляки“.

В раздел „Песни“ на първа възрастова журито удостои изпълнителите с две първи, две втори и две трети места. На първо място бяха класирани Татяна Славова от ЦПЛР – Център за работа с деца с ръководител Свилена Дечева и Пресияна Тодорова от Музикална школа „Илия Бърнев с ръководител Детелина Тодорова. Двете втори места бяха за Мария Стефанова и Текин Зекериев от ЦПЛР - ЦРД с ръководител Свилена Дечева, а третите места заеха Николая Николова към НЧ „Напредък 1901“ с ръководител Пламен Панев и Надежда Дочева от Музикална школа „Илия Бърнев“ с ръководители Надежда Радославова и Адриан Маджаров.

Във втора възрастова група първо място зае Виктор Петров от ЦПЛР –ЦРД с ръководител Свилена Дечева. Второ и трето място не бяха присъдени. В трета възрастова група първата награда бе за Андрея Начева, втората награда получи Пламена Петрова, а двете трети награди журито присъди на Катерина Йорданова и Петя Ризова, всички от Класа поп пеене към ЦПЛР - ЦРД с ръководител Свилена Дечева.

В раздел „Танци“ малките танцьори се състезаваха в първа и втора възрастови групи. В първа възрастова група първото място заеха „Матрьошките“ към Детска танцова школа „Сладури“ при ОУ „Васил Левски“ с ръководител Екатерина Портянова. На второ място бе класирана Детска танцова школа „Еми денс“, трето място заеха „Матрьошки“ от същата школа с ръководител Ценка Панайотова. На първо място във втора възрастова група бе класирана Балетна школа към НЧ „Развитие 1869“ с ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Митева. Второ място зае Детска танцова школа „Сладури“ с ръководител Екатерина Портянова. Наградите бяха връчени от председателя на журито Светослав Митев. Класиралите се на първо място за песен и танц ще вземат участие в Националния заключителен етап на Фестивала на руската песен и танц на 26-ти май в Сливен.


Веселина ЙОТОВА