shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Над 110 млади и стари яхнаха колелетата
11 May 2018

Навръх Деня на Европа - 9 май, в Разград за седми път се проведе традиционната колоездачна обиколка на обекти, реновирани с европейски средства. Инициативата и нейната реализация е на Областния информационен център, който е и основен организатор на Дните на Европа в Разград и региона.

11_05_2018_evropa-1.jpg

11_05_2018_evropa-2.jpgКолоната от над 110 деца, младежи и възрастни, водена от най-успешния разградски колоездач Мирослав Минчев, потегли в ранния следобед от площада пред новия театър в посока Регионален исторически музей. След завръщането й на същото място беше теглена томбола. С най-голямо любопитство се очакваше да бъдат изтеглени най-големите награди - три маркови велосипеда. Това стори кметът Валентин Василев. Тримата щастливци са 13-годишният Берк от ОУ "Никола Икономов", 12-годишният Момчил от ОУ "Васил Левски" и 65-годишният Георги Георгиев.

След награждаването, за доброто празнично настроение се погрижи Орлин Павлов.

Колоездачната обиколка е в партньорство с велоклуб "Пегас", СКК "Спринт", "Разградска велогрупа", Клуб "Зелена стъпка" и Аматьорски отбор "Раздвижи се".

Кампанията е насочена към популяризиране приноса на еврофондовете за развитието на региона и тази година е част от инициативата „Европа в моя регион 2018“.

Разнообразните прояви в "Дните на Европа в Разград" продължават до утре.