shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Разградчани в САЩ и Канада се събират на историческа среща в Чикаго
11 May 2018

Разградчани, емигрирали в САЩ и Канада, ще се съберат на историческа среща в Чикаго.

Организатори на събитието, което ще е първото подобно по рода си, са Ивелин Мянков и Пламен Петров, а зад идеята стоят още Петър Агапов и Полин Николова.

 

Само няколко дни след като инициативната група от Чикаго обяви датата и мястото на срещата, близо 40 изселници от Разградския край зад океана вече са потвърдили присъствие.

11_05_2018_fen.jpg

11_05_2018_carkvata.jpg

Символично място са избрали домакините за събитието – българската църква „Света София“ в чикагското предградие Дес Плейнс. Символична е и датата, на която то ще се случи – 2-ри юни, Ден на Ботев и загиналите за свободата на България, чиято памет разградчаните ще почетат.

След това в залата-ресторант към православния храм нашенците ще отпразнуват срещата си и ще се отдадат на спомени по родния край, раздумки за общи приятели и ще споделят историите си.

Организаторите издадоха, че са планирали кратка програма и дори викторина, посветена на Разград.

За да научат и отидат повече хора на събитието, информация за него е публикувана в социалната мрежа фейсбук, включително и в групата Fan Club Ludogorets-Chicago, обява тече и в местния вестник в Чикаго. Ентусиастите от инициативната група са се свързали с разградчаните, с които имат контакти, и по телефона.

Чрез „Екип 7“ те призовават и всички наши читатели, които имат близки и роднини в САЩ и Канада да им съобщят за срещата, в случай че не са разбрали за нея.

За повече информация и за потвърждаване на присъствие двамата организатори очакват лични съобщения в профилите си във фейсбук - https://www.facebook.com/ivelin.miankov

и https://www.facebook.com/plamen.petrov.5458. Всеки, който желае може да се свърже и лично с Ивелин Мянков на телефон: 1-847-347-6349.

Мила КЮЛЮМОВА