shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Миролюба Бенатова се срещна с ученици от Езерче
13 May 2018

Известната журналистка и телевизионна водеща Миролюба Бенатова се срещна с ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Езерче, община Цар Калоян. Репортерката гостува в читалище „Образование“ по линия на конкурса „Журналисти в училище“ на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.


11_05_2018_benatova.jpgВ петото юбилейно издание на инициативата участват 54 учебни заведения от цялата страна, като школото в Езерче е единственото от Разградска област, което е включено в проекта за повишаване на медийната грамотност. Целта на събитията е да стимулират гражданската активност на подрастващото поколение и да представят журналистиката като професия, която защитава правата и интересите на хората.

Учениците от Езерче имаха много въпроси към известната репортерка– за трудностите в професията, за любимите й занимания през свободното време, за професионалистите, от които се е учила. Миролюба Бенатова разказа интересни случаи от журналистическата си практика и запозна детската аудитория с похватите за оценка на медийните послания.

На срещата с телевизионната водеща присъстваха редица официални лица – заместник областният управител на Разград Евгени Драганов, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу, председателят на Общински съвет в Цар Калоян Гюнай Узунали, заместник-кметовете Найден Късов и Белгин Хюсеин, кметът на Езерче Хюсеин Реханов.