Търсене

Начало Новини Юношите и мъжете на разградската дирекция – с отлично класиране в зоната
Юношите и мъжете на разградската дирекция – с отлично класиране в зоната
13 May 2018

Втори се класираха тази година разградските огнеборци в зоналните състезания по пожароприложен спорт. Те се проведоха в края на миналата седмица във Варна, като тимът на нашата Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ премери сили в III зона с пожарникарите от Русе, Силистра и Търговище.

Традиционно отборите се състезаваха в четири дисциплини – „Пожарна щафета 4х100 м с препятствия“, „Бойно разгръщане от мотопомпа“, „100 м пътека с препятствия“ и „Изкачване с щурмова стълба“.

11_05_2018_pojarnikari-1.jpg

На щафетата разградският тим зае призовото първо място, а в останалите три дисциплини стана втори. Така и в комплексното класиране в зоната огнеборците ни тази година се нареждат на второ място.

Отличия има и в индивидуалното класиране. Те са за Никола Любенов от разградската служба, който даде вторият в зоната най-добър личен резултат на 100-метровата пътека, а щурмовата стълба му донесе третото място.

Любопитното е че тази година за първи път в страната се проведе състезание между юношески клубове по пожароприложен спорт. Разградската дирекция има сформиран такъв едва от началото на миналия месец. Благодарение на сериозната подготовка, която децата са получили от треньора си инспектор Димитър Димитров обаче, станаха абсолютни хегемони в първото по рода си подобно съревнование.

Поради липса други юношески тимове в зоната, те са премерили бързина и техника с отбора на Варна, който засега също е единствен в зоната си.

Състезателите ни, които са възпитаници на СУ „Христо Ботев“, ППМГ „Акад.Никола Обрешков“ и НПТГ „Шандор Петьофи“, са станали шампиони във всички дисциплини, обрали са и индивидуалните призове.

Още на първото си участие първите места с лични постижения са окупирали Петър Петров, Момчил Иванов, Михаил Стоянов и Станислав Иванов. Част от тях, както и съотборникът им Аксел Ахмед пък донесоха втори и трети награди от състезанието.

Тъй като регламентът позволява, две от момчетата – Аксел и Момчил, бяха включени и в мъжкия отбор на дирекцията. Така допринесоха и за класирането на представителния тим на пожарната ни.

Мила КЮЛЮМОВА