Търсене

Начало Новини Задържаха шофьори и двама ученици заради наркотици
Задържаха шофьори и двама ученици заради наркотици
13 May 2018

20-годишен младеж беше задържан за 24 часа в Районното управление в Разград, след като беше заловен да шофира след употреба на наркотични вещества.

Управляваното от А.Б. „БМВ 330“ било спряно за полицейска проверка около 18.30 часа на 10 май по улица „Свети Климент“ в Разград. Тестът му се оказал положителен на марихуана. Взети са и кръвни проби за медицинско изследване, съобщават от полицията.


По случая е образувано досъдебно производство за шофиране на моторно превозно средство под въздействието на наркотични вещества.

Бързо производство се води и срещу 28-годишен водач, който в петък беше хванат зад волана на „Хюндай Купе“ с положителна проба за амфетамин. Й.Й. бил спрян за проверка на кръстовището на улиците „Иван Вазов“ и „Георги Дамянов“ в Гецово.

В ареста на Районното управление в Разград се озоваха и двама 18-годишни ученици, които същия ден бяха заловени с по няколко дози.

Около 10.00 часа в района на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ при полицейска проверка у Д.Б. Били открити 7 найлонови пакетчета със суха зелена тревиста маса с общо тегло 6,65 грама, която при тестване реагирала на канабис. Час и половина по-късно в жк „Васил Левски“ в Разград е установено, че С.С. притежава 5 пакетчета със суха зелена тревиста маса с общо тегло 3,25 грама, която реагира на марихуана.

По двата случая са започнати досъдебни производства за притежание на наркотични вещества.

Мила КЮЛЮМОВА