shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
14 национални лауреати от Разградско получиха плакети и грамоти
13 May 2018

14 ученици от Разградска област, класирани на призови места на национални олимпиади, състезания и конкурси, получиха почетни плакети от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. Отличията на лауреатите и техните учители бяха връчени на на 11 май, когато църквата почита паметта на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

11_05_2018_laureati.jpg

Първият приз отиде в ръцете на Даная Красимирова от ОУ „Васил Левски“, която се класира на първо място във възрастовата група за ученици от VII клас на Националната олимпиада по български език и литература. Грамота получи и нейният преподавател по предмета Милена Попова, която изтъкна, че в олимпиадата са участвали три нейни възпитанички, което е рекорд за училището.

Плакет взе Хелин Байрактарова от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, която с екологичен проект спечели първо място във втора възрастова група на Националната олимпиадата по гражданско образованието. Момичето за втора поредна година става лауреат в олимпиадата, изтъкна нейният ръководител Елка Димитрова, която също беше възнаградена за своя труд с грамота.

Началникът на образователното ведомство връчи отличие на Диляра Назиф от ОУ „Васил Априлов“ в Исперих и на нейния вокален педагог Виолета Чикова. Тази година шестокласничката се класира на второ място на Националното състезание „Ключът на музиката“.

Награда имаше за десетокласничката Василена Костадинова от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, която има второ отборно място на Националното състезание за ключови компетентности по природни науки. Грамота получи и нейният преподавател по химия и опазване на околната среда Ивелина Христова.

Сред лауреатите е Мелин Ахмед от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, която е носител на награда за най-убедително пресъздаден образ в ролята на бабата в постановката „Ех, спомени, спомени. За отличното си представяне шестокласничката взе плакет, а нейните учители Нина Цонева и Марина Йорданова получиха грамоти.

Шефът на просветата Ангел Петков награди още девет възпитаници на средното училище в Кубрат, които имат приз за най-убедително пресъздадени образи в постановката „Панаир на суетата“. Специално изработени плакети имаше за Изел Антонова, Виктория Маринова, Даница Йорданова, Виктория Момчилова, Ралица Йорданова, Мартин Тодоров, Галена Здравкова, Серкан Сали и Гизем Кадирова. Огромен принос за блестящото сценично представяне на младите театрали имат техните ръководители Леман Байрактарова и Биляна Атанасова, които също бяха удостоени с почетни грамоти.

След официалното награждаване преподавателите благодариха за методическата помощ на експертите от Регионалното управление на образованието в Разград. В неформален разговор участниците обсъдиха необходимостта от обновяване на старата материално-техническа база на училищата и закупуване на ново оборудване, което да отговаря на съвременните стандарти за обучение.

Представителите на просветата се обединиха около идеята, че екипната работа на всички нива ще доведе подобряване на качеството на образование и издигане на престижа на учителската професия.

Антония КИРИЛОВА