shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Гюнай Хюсмен направи отчет за първата година от мандата си
13 May 2018

В петък областният управител Гюнай Хюсмен представи пред представители на медиите отчет за дейността си през първата година от управлението си.

„На този пост съм по повелята на премиера Бойко Борисов и на ПП ГЕРБ със заместник-председател и председател на парламентарната група Цветан Цветанов. Всичко положително, което съм свършил, е на името на ГЕРБ и г-н Борисов, а минусите са си лично мои“, уточни Хюсмен в началото.


11_05_2018_oblasten.jpgОтчетът маркира основните приоритети, по които е работил през отчетния период: ремонтът на джамията „Магбул Ибрахим Паша“, предоставянето на сградата на ДНА за нуждите на Областна администрация, въвеждането на система за мониторинг на въздуха, подписването на Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между област Разград и област Одрин и дейностите по нея, поетият ангажимент за подобряване на резултатите в образователната сфера, срещите с представители на различни социални и професионални групи и решаването на техните проблеми, взаимодействието му с централната изпълнителна, парламентарната и местната власт, дейностите по представяне на Българското председателство на Съвета на Европа, подкрепата за културата и спорта в региона, дарителската дейност и много други.

Гюнай Хюсмен си постави относителна добра оценка за работата си досега като увери, че в следващите години от мандата си ще работи с още по-голям ентусиазъм. „Лично за мен най-важното е, че си останах Гюнай, че си останах човек“, отбеляза губернаторът.

Той анонсира и част от предстоящите си дейности, свързани най-вече с желанието на населението на областта да се подобри пътната инфраструктура в региона.

След представяне на отчета Хюсмен получи от журналистите „Грамота за най-добър областен управител“. Подаръкът е и във връзка с рождения ден на Областния управител, който съвпада с датата на назначаването му на поста - 11 май. През целия ден той получаваше поздравителни адреси, цветя и подаръци от представители на различни институции, организации и граждани. Сред подаръците е и фланелка на „Лудогорец“ с №11 и името на областния управител, която е специален дар от ръководството на футболния клуб.