Търсене

Начало Спорт Детската градина на „Лудогорец“ влезе в Университета
Детската градина на „Лудогорец“ влезе в Университета
16 May 2018

Школата на „Лудогорец“, която още преди години ние нарекохме „фабрика за футболисти“ почна да дава плодове. В мача снощи срещу „Берое“ Херо пусна резерви и юноши, като последните особено впечатлиха с играта си и показаха, че футболната академия на разградчани не е работила напразно през последните години и вече дава добра продукция.

16_05_2018_lud_2.jpg

16_05_2018_lud_1.jpgМладите разградски футболисти играха като равни срещу четвъртия в елита и малко не им достигна да се поздравят с победа в Стара Загора.

До 20-ата минута играта бе равностойна, първата сериозна опасност бе в 27-ата минута пред вратата на домакините. 17-годишният Доминик Янков напредна мощно, преодоля противников състезател и шутира по земя. Перниш успя да избие, но при добавката Якуб Шверчок не успя да намери очертанията на вратата.

През втората част резервите и юношите на „Лудогорец“ вдигнаха оборотите. В 51-ата минута Лукас Саша стреля силно, но Перниш спаси. Десет минути по-късно и Шверчок пропусна. на негова страна.

В 63-та минута Доминик Янков нацели напречната греда на „Берое“ със силен изстрел с десния си крак.

В 65-ата минута „Лудогорец“ поведе чрез 20-годишния юноша на клуба Денислав Александров, който отбеляза след майсторско изпълнение в далечния ъгъл, като преди да влезе топката срещна левия стълб – неспасяемо!

Радостта на шампионите бе за кратко, тъй като в 67-ата минута Мартин Камбуров отблизо възстанови равенството.

При този резултат свърши мачът, в който успешно играха 37-годишният Мартин Камбуров за домакините и 17-годишният Доминик Янков за „Лудогорец“.