Търсене

Начало Оживление Втори паметник на синя легенда откриха в Исперих
Втори паметник на синя легенда откриха в Исперих
16 May 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на фен клуба на „Левски” в Исперих Йордан Иванов и вдовицата на Цветан Веселинов-Меци Мими прерязаха лентата на паметна плоча на легендата на сините в лудогорското градче.

16_05_2018_meci-1.jpg

16_05_2018_meci-3.jpgФутболистът, наричан „синът на вятъра“, който почина през февруари тази година, беше приятел на феновете на „Левски“ в Исперих, за последен път се видяхме на Йордановден – обясни Йордан Иванов мотивацията на запалянковците да поставят паметна плоча в градинката пред фен клуба - непосредствено до паметната плоча на Георги Аспарухов-Гунди, тъй като двамата са били съотборници. И двете паметни плочи бяха осветени от отец Георги Михнев, който благослови присъстващите фенове на синия клуб и техните гости.

Събитието завърши с минута мълчание и падане на колене в памет на Меци.

След това дамите от фен клуба бяха осигурили почерпка за гостите, като част от сладките бяха в синя сладкарска боя.

Гости на церемонията бяха съотборниците на Меци: Стефан Павлов-Фифи Перото, Ангел Станков, Красимир Коев, Борислав Атанасов, Николай Добрев, Ангел Точев, както и кметът на район „Младост“ във Варна Христо Христов.

В церемонията имаше и международно участие – белгиецът Ив Янсен е запален фен на „Левски“ от 1995 г., когато неговият любим отбор „Аалст“ играе със сините в турнира за Купата на УЕФА. През последните 4 години Ив идва в България всеки месец май и посещава няколко мача на „Левски“. Миналата събота е бил и на мача „Лудогорец“ - „Левски“.