Търсене

Начало Искам думата Благодаря на кмета на Гецово, че ми помогна
Благодаря на кмета на Гецово, че ми помогна
16 May 2018

Може би случката, която ще разкажа, ще се стори незначителна за мнозина, но за мен тя означава много и най-вече ми доказва, че все още има добри хора, независимо какво работят.

Преди няколко дни реших да посетя гробището на Гецово, където са погребани мои близки. Аз живея в Разград и отидох в селото с автобус.


16_05_2018_blago.jpgСлед като почистих гробовете, сложих цветя и запалих свещи, се върнах на спирката. Оказа се, че съм изтървала автобуса, а до следващия имаше много време.

Въпреки че ми предстои операция на единия крак аз реших да тръгна пеш. Изпреварваха ме много автомобили, но аз не махнах нито веднъж, защото се притеснявах - бяха мръсна и прашна.

На 100-200 метра след Гецово една кола ме изпревари и спря пред мен. Водачът любезно ме попита закъде съм тръгнала и ме покани да вляза, а аз с благодарност се съгласих. Докато пътувахме до Разград разговаряхме и тогава разбрах, че той е кметът на селото и се казва Емил Гиздов. Изненадах се и се развълнувах, но човекът беше много естествен и ме попита къде живея, за да ме откара до вкъщи. Аз обаче пожелах да спре на АПК-то. На слизане му благодарих, но след като мина известно време не ме напускаше приятното чувство от добрата постъпка. Затова реших да изразя благодарността си и чрез "Екип 7" за да могат повече хора да научат.

Искам да заявя, че не живея в Гецово, не гласувам там и досега не познавах този човек. Не знам от коя партия е той и не ме интересува. За 5-6 минути обаче разбрах, че на него може да се разчита.


Милка АНАСТАСОВА, Разград жк "Орел" бл. 26