shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Министър Лиляна Павлова поздрави исперихчанка за 80-годишнината й
16 May 2018

Много роднини и приятели отбелязаха в Исперих 80-годишнината на пенсионираната начална учителка Радка Неделчева. Рожденичката бе уважена от своята дъщеря, внуци и правнуци. Имаше гости от Варна, София, Ямбол и други градове.


16_05_2018_ubilei.jpgУчителката представи всички гости и проследи своя житейски път, изпълнен с много трудности и изпитания. Тя получи букети с цветя и подаръци, сърдечни пожелания за здраве и дълголетие. Специален поздрав по телефона ѝ предаде Лиляна Павлова – министър на Европредседателството, приятел на семейството. Тя й каза, че остава за нея винаги леля Радка, която ѝ дава добър пример, че много я обича и ѝ пожела да е здрава. Рожденичката бе поздравена от своята възпитаничка Надежда Георгиева с песента „Учителко любима“.

Радка Неделчева припомни, че се е сбъднала мечтата ѝ да стане учителка след като завършва с много упоритост педагогика в Силистра през 1956 г. Била е учителка първоначално три години в село Делчево, а след това работи в родното си село Лъвино седем години, останалите години в ОУ „Васил Априлов“ в Исперих и три години в Бърдоква след пенсионирането си.


Ангел Николов