shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Майски празници във Филиал Разград на Русенския университет
16 May 2018

Програмата на Майските празници вчера стартира с разговор за Европа и Българското председателство на Съвета на Европа. Откри го директорът на Филиала доц. д.н. Станка Дамянова, а го води директорът на Европейски информационен център Велико Търново доц. Теодора Калейнска, която е разградчанка. Пред студентите, преподавателите и гостите на събитието говори и проф. Даниела Тасевска от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, която коментира темата за организационната култура и ситуационното лидерство.

16_05_2018_maiski-2.jpg

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на проявата.

След дискусията 14 магистри от Филиала получиха своите дипломи от заместник ректора на Русенския университет проф. Пламен Кангалов. От тяхно име към студентите и преподавателите с послание се обърна отличникът на випуска Ралица Конова. Посланието бе поставено в специална капсула на времето. Капсулите на всеки випуск магистри се съхраняват във Филиала.

В следобедните часове се проведе Студентска научна сесия. Студенти и докторанти представиха в 18 доклада резултатите от изследователската и научната си дейност. Всички участници получиха грамоти, наградени бяха и първенците от проведената наскоро олимпиада по химия.

Освен заместник областния управител Евгени Драганов гости на събитията от Майските празници вчера бяха доц. Татяна Блажевска и доц. Мария Менкиновска от Македония, преподаватели от Естония, преподаватели от Университета по хранителни технологии в Пловдив, от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ в Разград, представители на бизнеса в града.