shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Мажоретки и музиканти се завърнаха от 5-дневно посещение в Одрин
16 May 2018

Фотоколаж от своите красиви спомени от Одрин подариха на областния управител момичетата от Градския мажоретен състав и момчетата от Младежкия духов оркестър към ЦПЛР-Център за работа с деца в Разград.

16_05_2018_majoretki-1.jpg

16_05_2018_majoretki-3.jpgДецата се срещнаха с Гюнай Хюсмен вчера, непосредствено след петдневното си посещение в турския град Одрин, което бе част от културния календар на двете области по декларацията за сътрудничество и съвместна дейност, подписана миналия декември от областния управител на Разград и валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

Мажоретките, музикантите и техните ръководители – директорът на ЦРД Даниела Куртева, ръководителят на Градския мажоретен състав Емилия Борисова и ръководителят на Младежкия духов оркестър Милен Бенков – разказаха на областния управител за участието си в Осмия международен фестивал на духовите оркестри и традиционните храни и за впечатленията си от южната ни съседка. Музикантите от Разград са били най-младите сред всички участници, но впечатлили с професионалните си качествата. Красивите танци на разградските мажоретки също събрали одобренията на публиката. „Това са нашите комшии, добре дошли, браво!“ – казвали за разградската група местните хора.

Децата завързали и нови приятелства с представителите на общо седемте държави, участвали във фестивала.

16_05_2018_majoretki-2.jpg„Заслужавате това, което ви се случи, а то е сигнал, че се забелязва и възнаграждава когато някой работи и се старае в избраното поприще. Посещението ви в Одрин беше награда за труда ви. Пожелавам ви да сте все така отговорни към това, с което се занимавате!“ – каза Хюсмен на младите хора и допълни, че посещенията могат да продължат и на по-далечни дестинации. С благодарност към мажоретките областният управител припомни техен жест към администрацията: в края на миналата година те се включиха в събитията от кампанията „Европа в Лудогорието“, посветена на Българското европредседателство.

„Децата наистина заслужиха тази награда, вместо да са пред компютрите както част от връстниците си, в свободното си време те са в залата или в кабинета по музика“ – коментира директорът на ЦРД Даниела Куртева. Тя предаде на Гюнай Хюсмен и поздравите и благодарностите на родителите на малките таланти.

Децата бяха успели да подготвят фотоколаж за областния управител от снимки, които са си направили в Одрин с голям надпис „Благодарим Ви!“.