shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Кметицата на Бели Лом стана подсъдима
16 May 2018

След като кметът на Лозница Айхан Хашимов наскоро бе отстранен от длъжност заради влязла в сила присъда, сега пред Темида ще се изправи и още един кмет от общината.

На съд е предадена 57-годишната Мейнур Али, която вече пореден мандат държи властта в едно от най-големите лознишки села – Бели Лом.


16_05_2018_kmetica.jpgВчера от пресцентъра на Апелативния съд във Варна съобщиха, че срещу кметицата е повдигнато обвинение за продължавано документно престъпление.

Според Районна прокуратура – Разград, на 7 октомври 2014 година и на 9 юни 2015 година подсъдимата, в качеството си на кмет на кметството в Бели Лом, съставила официални документи – удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов.

В удостоверението Мейнур Али изключила от кръга на наследниците съпругата и сина на Хюсеинов. Така като длъжностно лице тя вписала само седем наследници, вместо девет.

Нещо повече, кметицата представила лично удостоверението за наследници на Хюсеинов пред разградски нотариус, когато наследник на покойния мъж й продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур Али не се е признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследничка на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверението за наследници на покойника, в което собственоръчно именно кметицата е изписала имената на сина му Джалил.

Предстои делото срещу Мейнур Али, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На последните избори през 2015 година тя е издигната за кмет от листата на ДПС и е избрана със 77.80% от гласовете на хората.

 

Мила КЮЛЮМОВА