shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Задава се втори опит за преврат
16 May 2018

Докладната записка на групата съветници от ПП ГЕРБ за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общински съвет - Разград Стоян Ненчев отново е включена в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент. Сред мотивите за свалянето му са, че не създавал добра организация на работа в ОбС, че не бил в състояние да изпълнява функциите си пълноценно и при спазването на нормативните изисквания...


Припомняме, че на предната сесия докладната бе оттеглена с аргумента, че тематиката й е сериозна и тя трябва да се разгледа първо на комисиите.

За всички в залата обаче беше ясно, че истинската причината за отлагането на гласуването на документа бе отсъствието на цялата група съветници на ДПС, без която нямаше как да се осигурят минималните 17 гласа, за да се приеме проектът за решение.

Въпреки че съветниците от движението бяха спазили Правилника и писмено бяха предупредили, че ще отсъстват по уважителни причини, тяхната липса беше ясен знак, че докладната няма да мине на това заседание. По наша информация първоначално е имало предварителна уговорка ДПС да подкрепи ГЕРБ. Ясно е, че нещо се е случило в последния момент. Причините биха могли да са поне две: или не са изпълнени някои искания на движението, или пък частичните избори за кмет на Лозница са обтегнали отношенията между двете партии.

Дали вторият опит ще успее, ще стане ясно на самото заседание. Всъщност, смятаме, че то ще премине под знака на тази докладна, особено ако тя /както предполагаме/ бъде изместена от последно на първо място в дневния ред. Ако това стане, дебатът и гласуването за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, а после евентуално и процедурата по избора на нов председател, ще изядат времето и силите на народните избраници. След това те няма да могат да се съсредоточат пълноценно върху други много по-важни за хората в Разградска община документи от дневния ред, за което всъщност са избрани.


Димитър КИРИЛОВ