Търсене

Начало Искам думата Защо спряха ранния автобус от Разград за Варна?
Защо спряха ранния автобус от Разград за Варна?
21 May 2018

От една година пътувам до Варна на лечение. Поне 3 пъти в месеца. Процедурите изискват изчакване на 3-4 опашки и то до обяд, затова се налага да използвам най-ранния автобус. Заедно с още доста разградчани, както междувременно установих. От няколко месеца обаче автобусът в 6.30 часа не се движи и се налага да разчитам на русенската фирма в 7.30 часа.


Независимо от потребностите на гражданите и протестите им срещу спирането на удобната линия, реакция от общинската администрация няма. Оказа се, че е проведен нов конкурс, спечелен от същия превозвач поради липса на друг кандидат.

Отидох в Община Разград. От пропуска ме упътиха към стая на 6-ти етаж. Заключена, без табела. След дълго разпитване и търсене /разбрах да търся Станимир/, намерих съответния служител в стая на 1-ви етаж. Не се представи, изслуша ме. Колегите му отбелязаха, че е добре, дето не съм се обърнала веднага към „Екип 7“ и към „Господари на ефира“! Настоях за отговор с какво общината мотивира превозвачите, за да участват в конкурсите, след като няма други, освен прекратилия курса по линията.

Получих обещание още същия ден Станимир да разговаря със собственика на фирмата и да ми се обади.

От два месеца чакам. Не подавам жалба. Не ми се четат формални отговори. Достатъчно сме пренебрегвани аз и другите желаещи да има достатъчно удобна и сигурна връзка с един от най-посещаваните градове от разградчани.

Пиша с очакването някой, от когото зависи, да прочете тези редове и да реагира в интерес награда и неговите граждани.


Малинка МИТЕВА