Търсене

Начало Искам думата Община Разград да помисли и за пешеходците
Община Разград да помисли и за пешеходците
30 May 2018

Когато миналата година преасфалтираха ул. "Бели Лом" и ул. "Дунав" и изградиха бордюри, очаквах, че работата ще продължи и ще бъдат изградени и прилежащите към улицата тротоари. Нищо подобно не се случи! Бордюрите си стърчат на повече от 25 сантиметра над останките от предишните тротоари, пълни с ронещи се камъчета, кал и пясък.


30_05_2018_trotoar.jpgСтана така, че доволни от ремонта са само водачите на автомобили. Останалата, по-голямата част жители и гости на Разград, които минават пеш оттук, сигурна съм, едва ли осипват с комплименти Общината. Затова смятам, че кметската администрация трябва да си довърши работата. Иначе излиза, че само е обслужила интересите на шофьорите.

Освен сегашните потрошени тротоари, които затрудняват движението на пешеходците, вече близо 30 години пешеходните алеи пред сградата на Централна поща и прилежащите към тях издигнати лехи са изоставени и занемарени. Преди много време там се насаждаха различни цветя. Беше красиво и уютно. Тъй като минавам всеки ден през този район, не помня откога не съм виждала работнички на ОП "Паркстрой", като изключим случаите на пушене на цигари под дебелата сянка.

Дълго време си мислех , че тези площи са записани като задължение на "Български пощи", но се оказа /поразпитах тук-там/, че това си е общинска собственост.

Наясно съм, че средствата все не достигат. Наясно съм и за това, че някои от институциите си прехвърлят отговорностите. Ама чак пък толкова инат!


Благовеста БОРИСОВА, Разград