shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.03.2019 г.
ekip7-small-2019-3-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
ГЕРБ с контролни "изстрели" по вече сваления Стоян Ненчев
01 June 2018

Смяната на председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев не е политическо решение, не е и самоцел, а е заради системни нарушения на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Когато си на ръководен пост, трябва да даваш положителен пример, а не обратното.

01_06_2018_gerb-2.jpg

Това бе заявено вчера на пресконференция на ГЕРБ - Разград, на която присъстваха областният координатор на партията и кмет на Разград Валентин Василев и общински съветници на политическата сила. Ръководителят на групата съветници в местния парламент Радиана Димитрова подчерта, че мотивите, с които Ненчев бе предсрочно освободен от поста са много по-дълбоки от тези, с които през ноември 2017 година беше освободен предишният председател /б.р. Надежда Радославова/.

По повод твърденията на Стоян Ненчев, че кметът е участвал в предизборната кампания в Лозница през работно време, Василев уточни, че е извършвал това в качеството си на партиен лидер само в съботни и неделни дни и след работно време и с личния си автомобил.

На пресконференцията отново бяха съобщени конкретните дати и часове, в които Ненчев е влизал и излизал от сградата на Общината и крайният извод е, че средно той е стоял на работното си място по 2-3 часа на ден, но въпреки това е получавал месечна заплата в пълен размер - над 2550 лева.

"Очакваме отговор от Стоян Ненчев на основния въпрос - къде е бил в посочените дати - в Община Разград или в съда", заключи Валентин Василев.


Димитър КИРИЛОВ