Търсене

Начало Оживление Разградчани превзеха „Добруджа и морето“
Разградчани превзеха „Добруджа и морето“
06 June 2018

Да запееш„Хубава си, моя горо“ заедно с още 230 души, станали на крака, както се пее химн… Или да чуеш как тиролски йодлери се носят над морето край Балчик, защото ги е пуснал от телефона си доайенът на разградския туризъм Марин Георгиев, докато походниците релаксират по хотелските стаи … Безкрайно много са смешните и слънчевите спомени от националния поход „Добруджа и морето“ на 2 юни, организиран отлично от добричкото туристическо дружество „Добротица“.

06_06_2018_dob-1.jpg

06_06_2018_dob-2.jpgСред 223-та походници бяха и нашите - от „Буйна гора“ и „Буйна кръв“ от Разград, „Еделвайс“ от Лозница и „Димитровец“ от Исперих. Председателят на ТД „Буйна гора“ Пенко Илиев се пошегува, че както този поход е 16-ти поред, а в него участват 15 дружества от страната, така пожелава в следващия 17-ти поход броят на туристическите дружества да отговаря на поредния номер на похода. Разградското туристическо дружество „Буйна кръв“ бе с най-много участници – над 30. Сред туристите, пристигнали от цялата страна, най-малките бяха на година и седем месеца, най-възрастните никой не ги назова, защото младеят и годините не им личат.

Походът бе по бреговата линия от с. Езерец до Шабленския фар. Всяка година маршрутът търпи промени, за да бъде разнообразен. В предишни години е преминавал през Каварна, Камен бряг, Тюленово и др. Тази година включваше още разходка из Балчик, плаж в Кранево и безкрайно много интересни обекти в най-северната част на нашето Черноморие. А който подозира, че това е било само разходка край морето, трябва да знае, че 10 километра пеша са си 10 километра, особено ако са по пясък.


Дани КУМАНОВА