shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.03.2019 г.
ekip7-small-2019-3-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Пламена Петрова с първа награда от вокалния конкурс „Нова музика“
08 June 2018

15-годишната певица Пламена Петрова от Центъра за работа с деца в Разград грабна първа награда от XIII Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нова музика“.

Музикалният форум се организира от Община Горна Оряховица, Народно читалище „Напредък – 1869“ и е включен в културния календар на Министерството на културата.


08_06_2018_muzika.jpgВ тазгодишното издание участваха 140 изпълнители от Румъния, Македония, Сърбия, Албания, както и от водещи вокални школи в страната – София, Велико Търново, Свищов, Ямбол, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Търговище, Разград, Добрич, Горна Оряховица.

Певците от 6 до 30-годишна възраст се състезаваха индивидуално и във вокални формации. Тяхното сценично представяне оценява професионално жури, с председател певицата Мими Иванова и членове Мая Райкова – продуцент в Българското национално радио, Милена Добрева – вокален педагог в Националното музикално училище в Бургас. В състава на комисията бяха и трима международни композитори – Шеки Ходжа от Косово, Мариус Сезар и Валентин Мунтеан от Румъния.

Пламена Петрова се състезава в трета възрастова група за участници от 14 до 18 години, в която се конкурираха 30 певци. Младата поп изпълнителка представи две песни в рамките на конкурсната програма – „Дошъл назаем“ на Християна Дънкова и руската „Каюсь“ на Мила Нитич.

Журито присъди на музикалната надежда първа награда в нейната категория, която има и парично изражение. 15-годишното момиче се обучава в класа по поп пеене към Центъра за работа, ръководен от вокалния педагог Свилена Дечева.

Членовете на журито и директорът на конкурса Аделина Колева поздравиха разградската възпитаничка за показаното вокално майсторство, сценично поведение и високо владеене на руски език. Професионалните музиканти и композитори насърчиха Пламена да продължи да

развива вродения си талант и да покорява нови и по-високи върхове в музикалното изкуство.


Антония КИРИЛОВА

Снимка: Антон АНАСТАСОВ