shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Разградчани се бунтуват срещу строеж на кооперация
11 June 2018

Разградчани, живеещи по ул. "Гаврил Кръстевич", пожелаха чрез вестника да изразят притесненията си от строителството на четириетажна сграда с 12 апартамента и 12 гаража на парцел от 550 кв.м. Хората и особено тия, които граничат с имота, се опасяват, че бъдещата постройка ще им отнеме светлината, въздуха и спокойствието.

11_06_2018_koop_2.jpg

"Малкият парцел не позволява построяването на сграда с толкова на брой жилища и не спазва изискването за необходимия брой функциониращи паркоместа. Вълната от автомобили, които ще залеят квартала, ще взриви обстановката и ще доведе до непредвидими инциденти, каквито вече има в други градове. Не се спазват и тихите часове, задължителни при строителството, като между 14 и 16 часа булдозер и самосвал вдигат невъобразим шум. Липите пред парцела бяха изсечени до корен. Настояваме проектът да се преработи във вид, в който сградата да разполага с три етажа с 6 апартамента, каквито са реалните възможности на малкия парцел и подземни гаражи за колите. Очакваме незабавната Ви реакция преди да започнем протести с всички законови форми".

11_06_2018_koop_3.jpgТова в резюме е писмото, което засегнатите семейства са адресирали до кмета Валентин Василев с копие до РДНСК - Разград.

Напрeжението между тях и строителния предприемач е от началото на 2016 година, когато в Общината е заведена първата жалба. Тя води до резултат, тъй като проектът е променен и вместо първоначално предвиденото строителство до 15 метра, то е снижено до 10 метра. Както е видно обаче това не удовлетворява хората от ул. "Г. Кръстевич". Особено недоволни са тези, които граничат непосредствено, каквото е семейство Коцеви. Преди 38 години техният гараж и на съседите е изграден по споразумение на обща плоча. Сега обаче инвеститорът премахнал гаража от неговата страна без много да внимава. В резултат на това стената на гаража на Коцеви се е пропукала. Засегнатото семейство смята, че тези действия крият заплаха за цялостната конструкция на гаража им.

Ощетените настояват компетентните органи да се намесят, докато не е станало късно.

Димитър КИРИЛОВ