shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Почетоха паметта на загиналите от 19-ти пехотен полк
11 June 2018

За втора поредна година се организира среща от инициативен комитет с членове о. з. подполк. Владимир Вълов и о. з. майор Румен Вълчев на служили и работили във военните поделения и структури в Разград. В събота бивши и настоящи униформени и граждани се събраха на площад „Възраждане” пред Войнишкия паметник в Разград за да почетат паметта на загиналите от 19-ти пехотен Шуменски полк за свободата и независимостта на отечеството и Република България.

11_06_2018_voenni.jpg

Отдадоха почит и на паметта на починалите свои колеги от съществуващите доскоро военни поделения в Разград. Срещата бе открита от полк. о. з. Огнян Кирилов – председател на УС на СОСЗР - Разград. След едномунитно мълчание бяха поднесени венци и цветя на военния паметник на площад „Възраждане” в Разград.

Иво Стоянов – уредник в РИМ-Разград прочете кратка история на 19-ти пепотен Шуменски полк.

След събитието на площад „Възраждане” представителите на военните разгледаха фотоизложба на подполк. о. з. Владимир Вълов, позиционирана на втория етаж в залите на къщата на СОСЗР-Разград. В снимков материал е разказан животът на поделенията в Разград. Тази година изложбата е разширена със снимков материал от отбелязването на 100 г. от гибелта на кап. Бърдаров – патрон на общинската организация на СОСЗР-Разград.

Майор о. з. Румен Вълчев представи на присъстващите идеята за създаване на военен музей на Разградските поделения и бойна слава на 19-ти пехотен Шуменски полк. Сподели до къде е стигнала подготовката и събирането на материали и че с подкрепата на областния управител Гюнай Хюсмен и други инстанции и културни институции това ще стане реалност. Този музей ще бъде настанен и открит в сградата на Военния клуб.


Димитър ПЕТРОВ