shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Обезопасиха фасадата на ДНА-то
11 June 2018

Областна администрация-Разград организира спешни обезопасителни и укрепителни дейности на фасадата на бившия Гарнизонен военен клуб в Разград. Това се наложи поради опасността от падащи предмети от купола на сградата, за което "Екип 7" първи сигнализира. Предходната мярка с поставяне на ленти за забрана на преминаването по тротоара се оказа неефективна, тъй като те често биваха отстранявани от мястото, на което са сложени и се създаваше риск за здравето на пешеходците.

11_06_2018_dna-6.jpg11_06_2018_dna-20.jpg

За обезопасителните мерки изключително съдействие оказаха от РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград, които осигуриха 30-метрова пожарникарска стълба, както и ОД на МВР-Разград, откъдето за периода на извършване на дейностите по фасадата - ранните часове в почивен ден - затвориха за движение участъка от ул. „Кирил и Методий”.

Двама пожарникари и работник по временната заетост със строителна специалност извършиха оглед на фасадата от пожарникарската стълба, изкъртиха неукрепените части от купола, за които съществуваше опасност да паднат, след което със строителна пяна укрепиха участъка. След това бе почистено мястото, където паднаха отпадъците.

Преминаващи граждани с интерес наблюдаваха дейностите и изразяваха надежда, че сградата ще бъде възстановена и ще се превърне отново по спомени на по-възрастните от тях в красива част от градската среда.

Припомняме, че в момента тече процедура по прехвърляне на Областна администрация на правото на управление на бившия Гарнизонен военен клуб, по-известен на разградчани като ДНА. В началото на годината Министерството на отбраната излезе със становище за отпаднала необходимост от имота. Намерението на областния управител Гюнай Хюсмен е след ремонт в тази сграда да бъде настанена областната администрация.