Търсене

Начало Спорт Ергин Муса и Мустафа Мозак – републикански шампиони по борба
Ергин Муса и Мустафа Мозак – републикански шампиони по борба
12 June 2018

На състоялия се в Сливен държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за кадети участваха и отбори от Разград, Лозница и Острово. Конкуренцията за отличията бе изключително голяма - 182 състезатели от 41 клуба.


13_06_2018_borba.jpgНа проявата Дениз Хамид, треньор на разградския отбор, се завръща с 2 шампионски титли и 3 престижни места, а в отборното класиране са на 5-то място в страната.

От разградските състезатели, ученици от Спортното училище, най-голям успех постигнаха Ергин Муса, кат. 42 кг, който след победи над състезатели на В.Търново, Бургас, Левски и Елена, грабна златото. Мустафа Мозак е другият шампион, кат. 92 кг, който в спор с 16 свои противници, побеждавайки двама състезатели от Левски, представители на Бургас и Казанлък, също превзе върха.

В състава на националния отбор за кадети ще бъдат включени тези двама борци за предстоящото Европейско първенство през юни в Киев, Украйна, и за Световното през юли в Хърватия.

От Разград - Наргин Ахмед, кат. 60 кг, Серкан Бюркан, кат. 80 кг, са пети в своите категории, а Еркан Зия, кат. 65 кг, е на 7-ма позиция.

Разградският отбор се класира на пето място в страната.

От възпитаниците на Севджан Адем-Шапката от Лозница – Салим Салимов, кат. 42 кг, е на 5-то място.


Юмер ФИКРИЕВ