Търсене

Начало Искам думата Успехите на управниците нямат никаква стойност, щом всеки трети мизерува
Успехите на управниците нямат никаква стойност, щом всеки трети мизерува
12 June 2018

След изчисленията на специалистите, че всеки трети човек в Лудогорието живее под линията на бедност, която за нашия регион е 293.92 лева, следва час по-скоро местните управници да си подадат оставките.

Каквито и други успехи в културното, икономическо, туристическо и политическо поприще да постигат властимащите, плачевните изводи за хала на хората, ги обезсмислят.


senol_ahmedov.jpgНе може да правиш по села и паланки помпозни форуми по линия на българското европредседателство, докато всеки трети жител го мъчи глад и бедност. Не е сериозно и да организираш дискусии за толерантност, поощряване на раждаемостта и професионалната ориентация на младите хора, когато в региона младите са на изчезване, а тези, които са останали тук, нямат пари за хляб, камо ли за отглеждане на деца.

Кому е нужно Разград да се побратимява с европейски и азиатски градове, след като по-голямата част от народа няма възможност да си купи дори билет да тези дестинации?

Господа управници и общински съветници, вместо да заседавате за това кой да е председател на Общинския съвет и колко пари да му е възнаграждението, изгответе спешно стратегия за спасяването на последните мохикани, останали в региона и за повишаване на материалното им и жизнено равнище. Ако ли не, връщайте се там, откъдето сте дошли, и оставете да управляват хора, които могат и които ги е грижа за народа.

Шенол АХМЕДОВ