shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.03.2019 г.
ekip7-small-2019-3-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Някогашни разградски гимназисти се срещнаха след 50 години
12 June 2018

Тази година бе знакова за нас – минаха 50 години от завършването на средното ни образование в гимназия „Н.Й.Вапцаров“ в Разград.

В двора на нашата гимназия се събрахме учениците от някогашния 11 клас, математическа паралелка. Благодарим на директора на днешното ОУ „Н.Й.Вапцаров“ за разбирането - искахме да седнем отново на чиновете и да се почувстваме ученици.

13_06_2018_gimnazisti.jpg

С трепет се качихме в класната стая и всеки седна на чина си - носехме стара снимка, когато сме били на 18 години. Спомнихме за класната Иванка Михайлова, за любимите учители - Джуров по физика, Михайлов по география, Бончо Игнатов по биология и др.

Още помним Закона на Ома, защото „Кой не знае закона на Ома, да си ходи у дома“, казваше г-н Джуров. Припомнихме си любимата фраза на г-н Игнатов: „Бавно бързайте, за да стигнете бързо“, която много пъти ни е помагала в живота.

Всеки от нас разказа накратко за живота си, семейството и внуците. Почетохме паметта на тези, които вече не са между нас. Беше вълнуващо, защото някои не се бяха виждали 50 години. Лесно се познахме, което направо си е доказателство, че още сме млади и красиви. Чувствахме се щастливи, защото старостта е привилегия, а ние остаряваме като катедрали – такъв поне беше изводът, който направихме. Напуснахме гимназията с носталгия и продължихме в ресторант, където не спряха разговорите, момичетата запяха, спомените отново изплуваха и всички бяха доволни. Завършихме срещата с разходка в парка – както преди 50 години...

Калинка ТОДОРОВА